Инцидентът е станал пред очите на 5-годишната им дъщеря

Жестока драма разтърси Латинска Америка. 29-годишната "Мис Венецуела 2004" и актриса в популярни сапунени сериали Моника Спеър и съпругът й, 49-годишният британец Хенри Бери, са убити от крадци пред дъщеря им. Андреа Влъчкова разказва още за бруталното посегателство върху живота им.

 

Убийството е станало на 6 януари на шосе между градовете Пеурто Кабело и Валенсия в централната част на страната. Автомобилът, в който пътува цялото семейство, пука гума, след като престъпници предизвикват инцидента. 

 

Моника Спеър е пътувала в колата заедно със съпруга си Томи и 5-годишната им дъщеря Мая. След като семейството получава пътна помощ, а автомобилът е качен на автовоз, престъпниците решават да действат и откриват стрелба по семейството. 

 

Куршумите убиват на място „Мис Венецуела” и мъжа й, а 5-годишната Мая е ранена в крака. 

 

Според някои информационни агенции венецуелските власти вече са задържали петима заподозрени за престъплението. Някои от тях дори нямат навършени 18 години. 

 

Убийството на Спеър предизвика бурна реакция на обществото в страната, а президентът Мадуро каза, че престъпниците са направили Спеър и съпруга й буквално на решето. 

 

Подобни престъпления във Венецуела не са рядкост. По официални данни на 100 000 души се падат 39 убийства на година. Но неофициални източници казват, че числото е двойно по-голямо. 

 

29-годишната Моника Спеар печели титлата „Мис Венецуела” през 2004 година. В родината си тя освен кралица на красотата беше и актриса в теленовели, а участието й в поредицата на "Телемундо" "Flor Salvaje" през 2011 й донесе и пробив на американския пазар. Всъщност в последните години Моника и семейството й живееха в САЩ и се връщаха в родината си само за ваканциите.