В казуса били замесени и служители на МВР

Депутатът от „Коалиция за България” Георги Кадиев е имал съмнения за неправомерно възстановено ДДС на плевенска фирма за над 2 милиона и половина лева. Това се е случило, докато е бил заместник-министър на финансите в правителството на Тройната коалиция, съобщи той в „здравей, България”.

 

Кадиев подал докладна, но в крайна сметка не са били взети мерки. Никой не му е дал обяснение, той не е питал - „Орешарски ми беше шеф, аз съм бил зам.-министър, какво да питам”.

 

Заради случая с въпросната фирма той поискал оставката на тогавашния шеф на НАП Мария Мургина.

 

Кадиев предложил съвместна среща на министри на финансите и на вътрешните работи, тъй като в казуса били замесени и служители на МВР.

 

„Считам, че аз бях прав, Пламен Орешарски  - тогава в ролята си на министър на финансите, най-вероятно е разпоредил някаква проверка. За две седмици обаче се бяха случили чувствителни промени в доклада и данъчно-ревизионния акт – резултатите от него показваха, че е оказван натиск”, коментира Кадиев. 

 

Той твърди, че през годините е имало много скандали. Депутатът даде пример с данъчен директор, който му наредил всеки месец да събира по 10 000 лева за партия, която не е БСП, но била част от Тройната коалиция. 

 

Аз спуснах до служителите на НАП всякакви връзки с политици да бъдат докладвани на МФ, но никой не докладва. Хората от НАП ги е страх”, каза Кадиев.

 

Целия разговор с Кадиев гледайте ТУК. Още от думите на Кадиев четете ТУК.