20-годишният модел ексклузивно пред NovaNews.bg за конкурсите за красота, клюките и кариерата на модния подиум

20-годишният модел Олга Модева изгрява на сцената след участието си в конкурса „Мис България” през 2011-а година. Там става втора подгласничка на победителката Ваня Пенева, като много специалисти преди финала дори я определят като фаворит за титлата. Последвалите ѝ прояви на модния подиум я утвърждават като едно от знаковите лица на модна агенция „Визаж”. Бившата Мис България Евгения Калканджиева подчертава безспорните качества на Оля като модел и ѝ предрича звездно бъдеще. В момента тя учи Публична администрация в Софийския университет, но не крие надеждите за професионална реализация зад граница.

 

Тя се съгласи да отговори на няколко въпроса за новата ни рубрика "Красивата България", в която всяка седмица ще Ви представяме най-харизматичните дами у нас.

 

Професията на фотомодел предизвиква сериозен интерес от страна на обществото към личния живот. Случвало ли се е да се месят и във Вашето лично пространство?

 

- Старателно пазя личния си живот, защото съм малко суеверна. Смятам, че когато оставиш нещата на показ, винаги нещо се разваля. Във взаимоотношенията между хората има приятни и проблемни моменти и за жалост някои медии наблягат по-скоро на лошите неща във връзката, отколкото на хубавите.

 

Как ще коментирате постоянните спекулации в жълтата преса, Вие самата сте били жертва на подобен тип „журналистика”?

 

- Не обръщам особено внимание. Гледам да не чета за себе си, почти винаги нещата са украсени, а аз съм емоционална и се ядосвам излишно.

 

Редно ли е медиите да акцентират до такава степен на личния живот на звездите и да търсят сензацията, дори когато тя е инсценирана?

 

- Не ги виня. Всеки търси нещо интересно, с което да привлече внимание. Жалкото е, че хората вярват на нещата, които се пишат, а доста често те нямат общо с реалната случка. Когато една лъжа се повтори десет пъти, тя става истина.

 

Коя е най-фрапиращата клюка, която сте чували по свой адрес?

 

- Клюки чувам всеки ден. Аз съм от малък град, там това е задължително, хората живеят, за да обсъждат.

 

Вие бяхте сред финалистите на един от най-големите конкурси за красота у нас, как повлия това на живота Ви?

 

- Определено положително. За себе си аз съм победител, защото спечелих много симпатии от хората и нови познанства. След конкурса имах сравнително повече фотосесии, а именно това исках - да се установя като добър модел в средите и няма да скромнича - смятам, че го направих.

 

Конкурсите за красота се съсредоточават основно върху външния вид, но освен това изискват и редица личностни качества в участничките. Какво според Вас е истинската красота?

 

- Външният вид е много важен, това е първото нещо, което прави впечатление. Трябва да бъдеш добър, търпелив и постоянен човек. Естествено да имаш богата обща култура и образованост. Красотата върши работа първите десет минути, след това трябва да кажеш нещо.

 

Напоследък се появиха и редица алтернативни конкурси за красота като например „Мис Силикон”, „Мис Дупе”, „Мис Джуки”. Те реално олицетворение на женската красота ли са?

 

- Да имаш изкуствени гърди и буквално „джуки”, защото това не са устни, не те прави красив. Така че аз не ги приемам като конкурси за красота. Когато имаш комплекс от нещо, е разбираемо да го подобриш, но повечето жени прекаляват и погубват естествената красота.

 

Понятието „модел” у нас носи със себе си доста негативни асоциации. На какво и кого се дължи това?

 

- Може би от жени, които са се постарали думата „модел” да носи само негативни мисли. А и като цяло хората са песимистично настроени и поставят всички под общ знаменател, което е безумно и много ограничено.

 

Вие сте едва на 20 години, тепърва предстои да постигате успехи в живота си. Ще продължите ли да работите в сферата на модата или предпочитате различно поприще?

 

- Характерът ми е такъв, че винаги искам повече. Харесва ми да откривам нови неща за себе си и да научавам за качества, които не съм подозирала, че притежавам. Така че бих се занимавала с нещо малко по-различно, а и все пак няма цял живот да се снимам, колкото и да ми се иска.

 

В България или в чужбина?

 

- Като модел бих се пробвала зад граница, но обичам страната си и имам огромното желание да остана и да се занимавам с нещо в България.

 

Какво кара младите хора у нас да предпочитат реализацията зад граница пред тази у нас?

 

- За съжаление имам много познати със страхотни качества, които предпочетоха да отидат в чужбина и то защото в България реализацията е трудна. Да постигнеш нещо сам не е никак лесно, ако нямаш познати, а повечето младежи нямат. Тъжно е, защото имаме много млади и умни хора, които бягат оттук, а губещите сме само ние.

 

И накрая един въпрос, който задаваме на всичките участници в рубриката „Красивата България” – Коя според Вас е най-красивата българка?

 

- България е пълна с красиви жени! Във всяко едно селце и градче в страната има красиви момичета.

 

Автор: Рой Хил