Станка и Крум не са успели да спасят нищо от имуществото си, след като мълня подпали дома им

Възрастно семейство оцеля по чудо, след като мълния удари дома им в бобовдолско село. Природната стихия изгорила почти до основи стаите, в които Крум и Станка Стоянови живеели. За щастие, хората са невредими. От имуществото им обаче е останала само пепел.

 

В понеделник вечерта силна буря застига Мламолово. След поредната мълния кухнята на семейство Стоянови пламва. Огънят тръгва от контакта в една от стаите. Само за няколко минути обхваща цялата къща.

 

В този момент Станка и Крум спят в съседната стая. Силен шум обаче ги събужда. Огънят бързо се разраства и обхваща почти цялата къща. Всички вещи на възрастното семейство са изпепелени. Ръцете на дядо Крум също са обгорели в опит да спаси имуществото си.

 

„Чух, че в съседната стая пукаше нещо. Отворих вратата и видях, че се е запалило. Тогава излязохме навън. Тогава нямахме вода, но ползвахме от шишета и от дъжда. Горяха прозорецът, пердетата, после премина и към вратата”, разказва Станка.

 

Всички електроуреди в къщата са изгорели в стихията. Дядо Крум разказва, че не са успели да спасят нищо от имуществото си. От няколко дни семейството спи при дъщеря си. Те не разполагат с достатъчно средства, с които да възстановят изпепеления си дом.

 

Все още няма точна информация относно инцидента, но се предполага, че мълнията е предизвикала късно съединение, което е предизвикало пожара.

 

Ако искате да помогнете, можете да се свържете със семейството на адрес: село Мламолово, община Бобов дол, ул. „Станке Димитров” 52.

 

Тел.: 0899 401 033 - Румен, внук на възрастното семейство. 

 

Репортер: Екатерина Николова