Психологична експертиза ще установява дали извършителката е невменяема

Стотици се събраха в Поморие, за да изпратят осемгодишната Александра. На ход по случая вече е съдът. Обвинена за жестокото убийство на момичето е 39-годишната Атанаска Георгиева, която в момента се намира в следствения арест в Бургас.

 

В събота, единствено в ефира на Нова ТВ, бащата на Алекс – бизнесменът Веселин Тодоров, обвини в съучастие още майка й Светла и сестра й Северина. Той каза също, че е имало и искане за откуп, което Атанаска е отрекла. Разследващите са на мнение, че може би жената е с психични отклонения, поради което й е назначена психична експертиза.   

 

Вчера Атанаска Георгиева е разпитана пред съдия, пред когото е направила пълни самопризнания. В тях посочила, че е убила осемгодишната Алекс, защото момиченцето отправило обиди към децата на сестра й.
 

На този етап разследващите са установили още, че Алекс не е била отвлечена, а сама се е качила в дома на Атанаска. Двете си говорили около два часа, след което, ядосана от думите на детето по адрес на племенниците си, Атанаска я е удушила.
 

По време на разпитите, разследващите са установили още, че тя може би има психични отклонения и затова са назначили психологична експертиза, която да установи по безспорен начин дали Атанаска е невменяема или е извършила убийството в момент на афект.
 

Бивш колега на Атанаска от времето, когато е работила в БДЖ в Пловдив, разказа обаче, че едва ли Георгиева е лабилна психически, тъй като до преди година, когато е била съкратена, тя е минавала успешно психотест всяка година.

 

Мярката за неотклонение на Атанаска ще се гледа утре около обяд в Бургаския окръжен съд, където прокуратурата ще поиска постоянно задържане под стража за Георгиева. По информация на Нова ТВ защита й обаче най-вероятно няма да поиска тя да бъде освободена заради опасенията от насилие спрямо нея. Разследващите са категорични, че Атанаска е действала сама и не е имала съучастник.

 

Подробности за разследването на трагедията в Поморие ще научите от видеото.