Жената призна, че е извършила жестокото убийство и каза, че съжалява

Жената, убила 8-годишната Алекс в Поморие, остава за постоянно в ареста. Атанаска Георгиева направи пълни самопризнания пред съда и сама пожела да остане зад решетките. Съдът беше на същото мнение.

 

Атанаска призна, че е извършила жестокото убийство и каза, че съжалява. Остават мистерия обаче какви са й мотивите. Дали състояние на афект, обида или нещо друго е провокирало 39-годишната жена да удуши 8-годишно момиченце, най-вероятно ще изясняват психолози от Ловешкия затвор

 

Атанаска Георгиева бе докарана в Съдебната палата в Бургас минути след 12.00 часа под засилена полицейска охрана. Тя остана безмълвна пред журналистическите въпроси

 

Съдебно заседание започна в 12.30 часа, а на него бяха и двете сестри на Атанаска – Северина и Евгения. Прокуратурата поиска постоянно задържане, а защитата й не го оспори. Самата Атанаска също пожела пред съда да бъде оставена в ареста. Той уважи желанието й и я остави в ареста. 

 

Според прокуратурата Атанаска се е озлобила срещу семейството на Александра, тъй като самата тя не виждала синовете си. След като се разделила със съпруга си, децата останали при него, а Атанаска се преместила при сестра си, където живеела самотно и затворено. Дали сама е убила Алекс, също е под въпрос.

 

В събота Атанаска направи пълни самопризнания, а според разследващите тя може би е лабилна. За да се провери какво е психичното й състояние и защитата, и държавното обвинение искат да я пратят в Ловешкия затвор, където има психиатрична клиника. 

 

И докато съдът решаваше дали да остави Атанаска зад решетките, психолози работят с децата от класа на Алекс, за да им помогнат да преодолеят шока от загубата и новината за убийството на тяхната съученичка.