По думите на Найденов човекът, нападнал Харизанов, има протекция

Бившият шеф на "Напоителни системи” Георги Харизанов беше пребит с метални тръби в четвъртък вечерта. Имаше опасност за живота му, но състоянието му вече е стабилизирано.

 

Присъствието на Харизанов в държавната администрация предизвика много коментари. Оказа се, че той няма висше образование. През октомври миналата година пък прокуратурата го обвини заедно с още двама бивши шефове от "Напоителни системи" в неизгодна продажба на бракувани хиляди тонове скрап. В момента Харизанов е на свобода срещу 7000 лева гаранция.

 

В тази връзка бившият министър на земеделието от кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов коментира в "Събуди се" инцидента с думите, че е „безпардонно и недопустимо” действие.

 

"Ако е имало нещо, което се подготвя около него, то не може да е останало скрито от службите, защото се обзалагам, че и досега той е наблюдаван от тях. Би трябвало службите много бързо да стигнат до извършителите или поръчителите на нападението”, коментира Найденов.

 

По думите му не се споменава фактът, че Харизанов е един от най-активните протестиращи срещу това правителство

 

"Не изключвам възможността нападението му да има нещо общо и с това. За да направи някой подобно дръзко нападение, при положение, че то може да се наблюдава от службите, означава, че този човек има определена протекция. Дано да не е това, защото ако е така, отиваме към едни други крайности и те не отговарят на демократичния процес в страната ни”, заяви Мирослав Найденов.