Регионалният министър и шефът на АПИ инспектираха напредъка на строителните работи

Строителството на магистрала „Хемус” не е спряло, а продължава по график. Това увери регионалният министър Десислава Терзиева, която отхвърли твърденията, че обектът е замразен. Заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков, Терзиева инспектира строителните работи в участъка Шумен – Белокопитово, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

 

„Физическото изпълнение е на почти 12%”, отбеляза Десислава Терзиева, цитирана от БГНЕС. От думите й стана ясно, че за миналата година на строителя са изплатени 12,2 млн. лева.

 

Новоизграждащият се петкилометров участък от автомагистрала „Хемус”, който включва и пътен възел „Белокопитово”, е на стойност 65 млн.лв., като финансирането е от държавния бюджет, посочват от министерството. Очаква се строителството да завърши до пролетта на следващата година.

 

Според министър Терзиева изграждането на АМ „Хемус” е приоритет за правителството. По думите й продължава разработването на идейните проекти за останалите участъци на магистралата.

 

До края на годината ще приключи рехабилитацията на виадуктите на 61-ви км на магистрала "Тракия" и "Бебреш" на магистрала "Хемус", обеща през март регионалният министър.