Жули Гайе зарязала френския президент заради постоянния медиен натиск върху тях

Френският президент Франсоа Оланд бил зарязан от любовницата си Жули Гайе. Актрисата казала на свои приятели, че не може да се справи с медийния натиск да бъде приятелката на президента. 59-годишният Оланд се раздели с приятелката си в последните десет години Валери Трирвильор, след като през януари беше хванат да посещава късно вечерта Гайе.

 

Разкритията за изневерите на президента в светското списание "Клоузър" станаха причина 49-годишната Валери да влезе в болница за една седмица. Но любовната афера на Оланд с 41-годишната Гайе вече е приключила, разкрива френското издание на списание "Гала”, цитирано от БГНЕС.

 

"Като актриса тя е свикнала с общественото внимание, но с историята с Оланд ѝ стана твърде много", споделила приятелка на Жули. Списанието пише, че причина за раздялата е и завръщането в правителството на Сеголен Роаял, партньорка на Оланд в продължение на 30 години и майка на четирите му деца.

 

Бившата кандидатка на президентските избори през 2007 г. беше назначена за министър на околната среда този месец след пет години без активно участие в политиката. В същото време в нова книга, издадена миналата седмица, се твърди, че Оланд страдал от липсата на Трирвильор и отново се привързал към бившата журналистка.

 

Книгата, наречена "Президентът, които искаше да живее живота си" на журналиста Елиз Карлин, твърди, че Оланд остава "нежен и внимателен" към бившата си партньорка. Той дори й купил цветя, когато се срещнали на вечеря в един от любимите им ресторанти в Париж миналия месец.

 

Според книгата президентът "мрази самотата" и дал да се разбере, че чувствата му към Валери "далеч не са изстинали". Приятели на Оланд твърдят, че той почти я "тормозел" с нежни SMS-и. Но Трирвильор очаквала публично разкаяние от страна на президента преди да приеме помирение.