10 души са пострадали, от които шестима са в по-тежко състояние

Пътнически влак блъсна камион и дерайлира край град Септември. По последна информация 10 души са пострадали, от които шестима са в по-тежко състояние. Движението на влаковете между София и Пловдив все още е спряно. 

 

Сред пострадалите са шофьорът на камиона и локомотивният машинист. Те са с различни травми и са настанени в болницата в ПазарджикНай-тежко е състоянието на шофьора на камиона и на една от жените.

 

Инцидентът е станал около 16.45 часа на неохраняем прелез в индустриалната зона на Септември. Преминаващ пътнически влак е блъснал товарен автомобил, в резултат на което влакът е дерайлирал. Локомотивът е влачил ТИР-а близо 100 метра, като е откъснал кабината.

 

Според полицията на неохраняемия прелез е имало включена звукова и светлинна сигнализация. Те са предупреждавали за идващия влак, но въпреки това шофьорът на ТИР-а е решил да премине. 

 

Камион обърна влакВлакът е пътувал от София към Пловдив, а инцидентът е станал на около километър и половина преди гара Септември. Спешно на мястото на инцидента са пристигнали всички директори на БДЖ, както и зам.-министърът на транспорта Антон Гинев. 

 

Щетите за възстановяването ще поемат БДЖ и Национална компания "Железопътна инфраструктура”. Пострадалите ще получат застраховка, информира зам.-министър Гинев.

 

Репортер: Благой Бекриев