Защо полицията не спря набезите в село Мечка?

Престъпността се върна в селата. Хората са лишени от сън, спокойствие и нормален живот. На живо от село Мечка екип на "Здравей, България” се срещна с възрастно семейство, на което откраднаха последните 60 стотинки преди пенсия. Освен тях, крадците задигнали олио и чифт галоши. 

 

Здравка Павлова разказа, че не за първи път влизат в дома й. При последния случай полицаите само за няколко минути дошли и огледали къщата. След като полицията си тръгнала, крадците се върнали отново. Заплашили ги с убийство, ако крещят и че ако се обадят по телефона, "ще бъдат избити”.

 

Крадците са заловени и са с постоянна мярка "задържане под стража”, информира шефът на плевенската полиция. Той допълни, че това бил единственият грабеж от 10 месеца насам в село Мечка. След началото на акцията на полицията и жандармерията там случаите на кражби са седем.

 

"Не може полицията да промие мозъците на извършителите, които въпреки строгите мерки, са свикнали да живеят по престъпен начин и да си докарват доходите по този начин”, каза още шефът на плевенската полиция.

 

Какво още разказаха жителите на село Мечка за кражбите в домовете си – гледайте във видеото.