На две от тях покривите са сринати с дървената конструкция

Близо 10 къщи са пострадали от ураганните ветрове и поройния дъжд, които вчера вилняха в Чепинци. Върху покривите на пострадалите къщи са поставени найлони и ламарини, дадени от общината.


„Помогнаха ни приятели и съседи. Сковахме конструкция, за да може да се живее. За нас това е трето нещастие. Сега за разлика от предишните пъти поне имам стени и дограма”, разказа един от потърпевшите, които разчитат на помощта на приятели за възстановяване от бедствието.


Жителите на Чепинци обечи са благодарни на Гражданска защита за помощта след поройния дъжд и разказват, че това е третото подобно бедствие, което преживяват в рамките на 10 години.

 

Друг от свидетелите на страшната буря разказа, че бил вкъщи, когато покривът на съседите се откъснал и се ударил в стената на неговата къща.


„Положението беше същото като при гърменето на бомби”, каза друг от потърпевшите и припомни как през лятото на  2008 г. в Челопечене избухна склад за съхранение на боеприпаси.


„Пострадалите къщи са около 10 като най-много разрушения има на улица „Голяма могила”. На две от тях покривите са сринати с дървената конструкция. Други три къщи са с увредени керемиди. Има и няколко съборени дървета”, обясни кметът на селото Соня Стоянова.


Направен е оглед и снимков материал и след преценка от район Нови Искър ще се иска помощ от Комисията по аварии и бедствия.


Повече по темата гледайте във видеото.