Електрическото чудо ще реши проблема с вредните емисии

Първият електробус по улиците на Европа вече е факт. И то в България. Електрическото чудо ще реши проблема с вредните емисии. Колеги, тук е толкова удобно и уютно, че дори не ми се става! Най-модерният електробус отваря вратите си  за пътниците в софия.

 

Без двигател с вътрешно горене. Без скоростна кутия. Без катализатор, радиатори, филтри или задвижващи ремъци. След него няма да видите облаци от пушек!

 

„Чериът е-бус”, както го наричат, се движи без батерии и може да измине до 20 км с едно единствено зареждане. И то само за няколко минути.

 

На крайната спирка при всяка обиколка, електробусът спира, закача се и зареждането започва. Но за разлика от тролеите не са му нужни жици.

 

Технологията на ултракондензаторите позволява на буса да улавя енергия при спиране и при инерция. И не само. Енергията, която харчи е под 1 киловат на километър! А това води и до намаляване на вредните емисии!

 

След сметка на ползите и разходите, общината ще реши дали да купи модерното возило. А дотогава фирмата го предоставя безвъзмездно за 9 месеца.

 

Цената на електрическото чудо остава тайна. От понеделник всеки ще може да се вози на новия електробус. Той ще се движи по линията на тролей номер 11. Билетът ще струва 1 лв.