Парите му трябват за операция в Германия

Спецполицай от Бургас започва битка с тумор в мозъка, спешно трябват средства за операция.


Въпреки че всички служители на ОД на МВР-Бургас и районните полицейски управления събират средства за своя колега, 40-годишният Пенчо Трендафилов, парите за операцията, която трябва да бъде извършена до седмица в Германия, не стигат.


Пенчо Трендафилов е в системата на МВР от 22 години, в секретно и тежко звено. Преди десет дни научава, че има тумор в мозъка. Само две клиники в света могат да оперират успешно 40-годишния полицай.


Семейството получава неофициален отказ, тъй като според Касата операцията може да се извърши и в България. Никой от лекарите обаче не дава гаранция за успеха й. Семейството продава земеделски земи, майка му тегли кредит. Колегите му обявяват акция за набиране на средства.  


„Човек с огромно сърце, който във всеки един момент би искал да помогне, така че сега е моментът и ние да бъдем големи хора, да не го оставим сам, да го подкрепим в една трудна за него ситуация, може би най-трудната битка в неговия живот. Най-важното, което можем да му кажем е – кураж, приятелю, ние сме с тебе”, обяснява Цветелина Рандева, говорител на ОД МВР-Бургас.


Въпреки даренията все още не достигат 20 000 лева. А времето е кратко – полицаят трябва да е в болницата в Германия на 26 май, за операция на 3 юни. Вместо за себе си Пенчо се притеснява за двете си дъщери. Полицаят е спасявал дете от отвличане. Няма да забрави възрастна жена, която се загубила в Бургас


За да се върне здрав при семейството си и на работа, са необходими още над 20 000 лева.


Дарителската сметка е:
Пенчо Трендафилов
Уникредит Булбанк
BG60 UNCR 70001521643616


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова