Управляващите ще правят анализ на незадоволителното представяне на левицата на евровота

Резултатът на БСП на изборите за Европарламент е разочароващ и много по-слаб от очакваното. Това заяви лидерът на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Въпреки слабите изборни резултати, Станишев не смята да подаде оставка като председател на БСП.

 

„Аз не знам някъде в Европа някой да е направил пряка връзка между европейските резултати и ситуацията на национално ниво – в това число работата на парламента. Знаете, че предсрочните избори са функция на това парламентът да не може да работи и да няма мнозинство, което да подкрепя правителството”, обясни председателят на социалистическата партия. По думите му тази ситуация не се е случила в България.

 

„Но, както ви казах, и ние, и нашите партньори от ДПС, а също така и кабинетът, ще направим анализ на причините, на незадоволителните за нас резултати. Това е ясно и това е необходимо. В крайна сметка за нас управлението, участието в управлението никога не е било на всяка цена. Само, ако можем действително да доставим резултата на хората - това е водещото в нашето поведение”, добави лидерът на българската и европейската левица.