Присъдата по делото за отказаните СРС-та се очаква в петък

Три години условно поиска прокуратурата по второто дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Той е обвинен, че шест пъти е поставил резолюция „Не” на искане за подслушване на бившия антимафиот номер 1 във Велико Търново Орлин Тодоров.

Още по темата

 

Процесът тръгна от втория опит след фалстарт заради отвода на съдия Димитрина Ангелова, поискан от обвинението.

 

В момента текат пледоариите по делото, но при закрити врата, тъй като са приложени документи с гриф „Секректно”, които не бива да стават обществено достояние.

 

В понеделник Цветанов бе оневинен по дело за длъжностно присвояване. Става дума за сума от малко над 50 000 лева от бюджета МВР, които били изплатени под формата на обезщетение, отново на Орлин Тодоров.

 

Първоначално присъдата по делото за т.нар. „Шест Не-та” трябваше да бъде произнесена утре, от 9:30 часа. По-късно обаче стана ясно, че втората си присъда за тази седмица Цветанов ще чуе още днес - в 17 часа.

 

В петък тръгва третото дело срещу бившия вътрешен министър – за това, че не е разписал правила за работа в бившата вече служба СДОТО, от което е последвало безконтролно подслушване и следене на граждани.