Лидерът на ВМРО категорично отрече да са купувани гласове в Русе

Можем да се коалираме с всеки, без ДПС. Тя преяде с власт, не е само етническа партия”, заяви в студиото на „Събуди се” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

„След 25 години кражби, далавери и машинации, българското общество е в правото си да се съмнява на управляващите. Разбирам защо не се вярва на нито една политическа формация”, допълни той.

 

„Вместо нацията да излъчи хора, които да защитават интересите ѝ, 25 години гледаме цирка – сини срещу червени, комунисти срещу антикомунисти. Но зад него се случва един тотален грабеж. Българинът вижда по света как хората живеят. И сравнява с нашата тотална арогантност. Затова не излиза да гласува”, категоричен бе Каракачанов.

 

„Новият политически сезон трябва да приключи с предсрочни избори. Видимо е, че този парламент не само е изчерпал отдавна доверието на хората, но и няма капацитет да решава проблемите на нацията. Нагласите го показват, но не с това кой е първи или втори, а с огромната маса негласували. Само 32% са гласували – 2,3 милиона души. Управляващата коалиция загуби изборите, но и ГЕРБ не ги спечели. Няма победители”, заяви той.

 

Лидерът на ВМРО обаче категорично отрече коалиция „България без цензура” да е купувала гласове в Русе, след репортаж на кореспондента на Нова в града – Олга Василева.

 

В изборния ден притеснени граждани сигнализираха, че застъпници и хора без баджове привикват гласоподаватели, за да ги ориентират да гласуват за партията. Случката се разигра в две от секциите в дунавския град. Точно в тези 2 секции листата водена от Николай Бареков взе над 50% от гласовете.

 

В изборния ден Мария видяла, че мъже привикват гласоподаватели. „Те са регистрирани от партия ВМРО, от коалицията, има представители и на "България без цензура". Организират избирателите – посрещат ги и ги насочват”, казва тя. В тези секции в Русе гласува предимно ромско население. Много мъже стояха пред стаите.

 

Местните жители не отговарят дали са получили пари за гласовете си. Един от наблюдателите все пак обясни, че наистина ориентират гласоподавателите, но с добри намерения – за да не станела грешка. В квартала, гласоподавателите от 50-та и 51-ва секция не отричат, че са гласували за партията на  Бареков. 

 

Всичко по темата гледайте във видеото.