При нови избори е възможна коалиция между ДПС и ГЕРБ, заяви бившият земеделски министър

„Преди няколко месеца казах, че „кафето” в Кърджали ще се окаже изключително горчиво за лидера на БСП Сергей Станишев. Резултатите от изборите показват, че не само е било горчиво, но може би и отровно, каза в студиото на „Събуди се” бившият земеделски министър Мехмед Дикме.

 

„При следващи избори е възможна коалиция между ГЕРБ и ДПС. Томислав Дончев потвърди думите ми в изборната нощ. „Коалиция” не трябва да бъде лоша дума за България, стига резултатът от нея да е положителен за държавата. За съжаление през последните години видяхме такива, които са в интерес единствено на политическите лидери”, заяви бившият министър.

 

„Българските политици са изключително нечистоплътни в своите намерения и изказвания. Има огромно разминаване в думите и делата им. Това, което казват пред обществото и медиите е едно, а какво договарят зад кулисите – съвсем друго”, допълни той.

 

„Аз се изненадах от изказването на господин Местан, че са възможни предсрочни избори. Според мен това е свързано най-вече с предстоящи промени в кабинета. Прекаленото разширяване би било и във вреда на ДПС. В момента в партията има достатъчно добри и опитни политици, които познават ситуацията. Трябва освен да се главозамайват от изборните резултати и направят много обстоен анализ – защо при участието на всяка една политическа формация в коалиция с ДПС, след изтичане на мандата тя изчезва от политическата сцена. Пример е НДСВ, и това което става с БСП”, категоричен бе Дикме. 

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.