Речта на лидера на БСП продължи повече от 20 минути

Предсрочни избори до края на юли и оставка на кабинета Орешарски до края на седмицата, веднага след петия вот на недоверие. За това се обяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Националния съвет на партията.

 

Речта на Сергей Станишев продължи повече от 20 минути. Той коментира различни актуални теми, които бяха обсъждани неведнъж през последните седмици.

 

Станишев започна с анализ на резултатите на партията на евроизборите, които според самия него са били неочаквано слаби. Въпреки това Станишев заяви, че няма да позволи БСП да бъде унижавана, но това не означава и че левицата ще развее белия байрак.  

 

След това обясни, че успехът на евровота е бил задължителен за стабилността на парламента. В същото време добави, че БСП няма да носи сама отговорността за управлението на страната, по повод пресконференцията на ДПС, която беше дадена миналата седмица.

 

Според Станишев е добре министрите и премиерът да подадат оставката на кабинета веднага след петия вот на недоверие, който предстои да бъде гледан тази седмица в Народното събрание.

 

На въпрос кога трябва да има предсрочни избориСтанишев отговори, че те трябва да са незабавно.

 

Повече по темата гледайте във видеото.