По думите й не е имало среща между лидера на ГЕРБ и Ахмед Доган

Не е имало среща между Бойко Борисов и Ахмед Доган”, каза в „Здравей, България” журналистът Соня Колтуклиева.

 

Тя обаче заяви, че знае за визита на Лютви Местан преди парламентарните избори, когато е отишъл в Банкя, в дома на Бойко Борисов. Говорили са за евентуално предизборно разбирателство между ГЕРБ и ДПС. Пили са по едно кафе”, разказа още Колтуклиева. Това се е случило преди аферата „Костинброд”, която е била наказанието за Бойко Борисов, че не се е съгласил на колаборация с ДПС. 

 

По думите й, приемайки да стане председател на ДАНС, Делян Пеевски е поел ангажимента пред ДПС и БСП, че ще вкарва в затвора лидерите на ГЕРБ. „Схемата е била такава – да се натисне Мирослав Найденов, той да проговори срещу Цветан Цветанов, той да стане защитен свидетел срещу Бойко Борисов и да го вкарат в затвора”, разказа тя. 

 

Социологът Кольо Колев смята, че Делян Пеевски е приел такава оферта. „Друг е въпросът дали зад тази оферта седи възможност за реални действия и реални следствия от това”, заяви той.

 

По думите му е в реда на нормалното да има срещи между лидерите на водещите политически сили. "Големият проблем е, че има врагове, няма опоненти”, смята Колев. 

 

Повече по темата може да гледате във видеото.