Правителството трябва да остане, убедена е Гергова, която е едно от лицата на контрапротестите

„На хората им омръзна от протести. Те не искат протести, не искат избори. Така шумно рекламираният протест от всички медии не се състоя, защото София не е България”, заяви едно от лицата на контрапротестите Нина Гегова в „Събуди се” във връзка с протеста на 14-и юни, когато се навърши и 1 година от началото на протестите срещу кабинета „Орешарски”.
 
„Хората искат протести с кауза. Ние видяхме, че за тази една година този протест не може да роди една кауза. Защо не казаха нищо срещу програмата на този кабинет?”, запита Нина Гергова. Тя бе категорична, че кабинетът „Орешарски” е работел добре и в полза на хората.
 
Гергова открито изрази разочарованието си:
 
„Аз искам да попитам политиците кой им каза, че народът иска избори? Народът иска хляб. 65% не отидоха да гласуват. Хората искат да имат бизнес, искат да имат хляб, да си гледат децата в тази България, да има по-добро бъдеще за децата.”
 
Според Нина Гергова правителството трябва да остане, но проблемът е, че „политиците просто искат да си поделят баницата”. Като виновни тя посочи ГЕРБ и Реформаторският блок, които „пречат през цялата година на кабинета да си върши работата”.
 
Тя призова премиерът Пламен Орешарски да свика на кръгла маса извънпарламентарните групи и гражданските организации, за да се реши „как ще върви България оттук нататък”. Нина Гергова апелира, ако „все пак има избори”, то хората да гласуват.
 
Целия разговор с нея в „Събуди се” гледайте във видеото.