На излизане от следствието Пеевски каза, че всеки човек се страхува за живота си

Още по темата

Злополучният шеф на ДАНС Делян Пеевски се яви на разпит в Столичната следствена служба. В продължение на два часа той събеседва с колегите си следователи по две теми - за така наречения опит за атентат, както и сигналът на „Протестна мрежа”.

 

След двучасовия разпит Делян Пеевски каза, че всеки човек се страхува за живота си. Той обясни, че първо е бил разпитван за сигнала на Протестна мрежа, Той е срещу него, Цветан Василев и Николай Бареков за съмнително финансиране, пране на пари и други финансови злоупотреби. Пеевски бил разпитван и за евентуалния опит за атентат срещу него. Той обаче не каза нито кога, нито кой, нито какво точно се е случило, за да реши охраната му, че животът на Пеевски е застрашен.

 

Депутатът от ДПС категорично отказа да отговори по какъв повод е настъпил раздор между него и Цветан Василев - двама доскорошни партньори, не отговори и защо смята, че заплахата за живота му идва именно по тази линия. Според Пеевски адвокатът на един от обвинените за организатори на покушение срещу него - Хаджидимов, бил близък с "едно лице, което е извън България".

 

Самият Цветан Василев също трябва да бъде разпитан относно сигнала на „Протестна мрежа”. Досега част от членовете на Управителния съвет на банката са били привикани в Следствието за обяснения.