Кирил и негов приятел вадят с голи ръце мъж, давещ се в тинята

Тежка остава ситуацията за хората в квартал "Аспарухово". С началото на работната седмица намаляват и доброволците, които помагат на хората. Между калта и руините изплуват и много човешки истории. Такава е историята на Кирил, който живее втори живот и неговия спасител Марин.

 

"Стоях там на дървото, молех се на Бога. Бях мокър до кости, студено, градушка, а водата се протегли и някой викаше от блока – има човек! Просто се борехме да го спасим. Дрехите ми се свлякоха и беше голям късмет, иначе и аз щях да загина – все едно някой те дърпа”, спомня си Кирил.


В нощта на четвъртък Кирил и негов приятел вадят с голи ръце мъж, давещ се в тинята. Не знаят кой е, не знаят от коя къща го е завлякла вълната.

 

Минути, след като го вадят от калта, Марин е откаран някъде. Дни наред не знаят дали е жив.
Научавайки, че Марин е в реанимацията на една от варненските болници, Кирил тръгва да го търси. Намира го, а емоциите от първата им среща ги връщат в общите им спомени.


Срещата им е кратка. Марин има нужда от почивка. Но мъжките сълзи в тази история не спират. Обещават си да бъдат по-добри съседи и веднага, след като Марин се прибере у дома – да направят курбан. На същото онова място, на което Кирил го е открил – полужив в тинята.


Повече по темата гледайте във видеото.