Ден 6-и: Призрачни къщи без стени на всяка крачка във варненския квартал

Ден шести след потопа във Варна. Половин България се бори с последиците. Докато в морския ни град масовото чистене продължава, около 20 души се събраха на Аспаруховия мост. Роднините на 6-годишния Марин, който продължава да се издирва, отдавна заплашваха да блокират моста и днес го направиха. 

Още по темата

 

До протеста се стигна, тъй като близките на Марин смятат, че полицията не си върши добре работата и не участва активно в търсенето на момченцето. Вчера от калта изплува тялото на 3-годишната Жана. Все още обаче малкият Марин е в неизвестност.

 

Проблемите на десетки семейства в „Аспарухово” се разрастват. Много от тях ще останат без дом, тъй като къщите им са превърнати в руини. И на шестия ден от трагедията евакуацията на хора продължава. 

 

След потопа всичко за дядо Антон започва от начало. Намираме го на покрива на къщата, която сам е градил тухла по тухла. Сега отново сам, с двете си ръце, трябва да подреди къщата и живота си.

 

Сред руините и вещите, които го връщат към най-хубавите години от живота му, разбира, че трябва да напусне дома си, защото всеки момент някоя от постройките край дерето може да се събори. На помощ от държавата дядо Антон не разчита.

 

Призрачни къщи – без врати, стени и прозорци, има почти на всяка крачка по една от улиците. От една от къщите е останала само една стена. След потопа всичко е в руини.

 

Нощта за Асен и семейството също е била безсънна. Това е и последната нощ в родната му къща. След като потопът отнася цялата покъщнина на мъжа, сега всеки момент там може да рухне всичко. Докато намери своята посока, Асен ще посрещне и тази нощ без дом.