Николета има вродена миопатия, или мускулна слабост

Малко дете има нужда от вашата помощ. Тригодишната Николета трябва да отиде в германска клиника, за да бъде поставена точна диагноза на заболяването й. Назначените изследвания са специфични и не се правят у нас. Фондът за лечение на деца в чужбина обаче отказва помощ.

 

Николета има вродена миопатия. С прости думи детето има мускулна слабост. Майка й открива проблема малко след раждането.

 
Миопатията обаче се проявява по различен начин. Лекарите у нас не могат да определят от какъв тип е болестта на Николета и насочват родителите й към чужбина. Майката се свързва с германска клиника.
 

"Там получихме оферта от 7000 евра, което включва преглед, консултация, самата биопсия и всички там разходи, които са свързани с престоя в клиниката”, разказа майката.
 

Сумата е твърде голяма за родителите и те се обръщат за помощ към държавата. След обърнатия от нея гръб обаче на тях не им остава нищо друго, освен да намерят парите сами.

 

Близки на семейството правят страница във Фейсбук. Поставят и кутии за дарения в различни магазини. Родителите разчитат, че така малко по малко ще съберат сумата

 

Всеки, който има желание и възможност да помогне на малката Николета, може да го направи, като дари средства на сметката й:

 

Име на клиента: Николета Николаева Гатева
Банка ДСК
BG29STSA93000021768987
BIC: STSABGSF