Подадени са над 150 сигнала за произшествия, свързани с граждани, нуждаещи се от евакуация

Постепенно се нормализира обстановката след бурята и мощната градушка.

 

Над 150 сигнала са получени до 20:00 часа. Нормализира се движението в района на Сточна гара. Възстановено е движението и по бул. "България". Предстои почистване на булеварда от наноси и листна маса. Продължава работата на фирма ВиК при подлеза на бул. "Фр. Нансен". 

 

На терен са мобилизирани екипи на аварийното звено на Столична община, екипи на почистващите фирми, Столичната пожарна, "Софийска вода" и "ВиК". 

 

Продължава работата на над 20 екипа и повече от 80 пожарникари, уточняват от МВР. Подадени са над 150 сигнала за произшествия, свързани с граждани, нуждаещи се от евакуация, затиснати от паднали дървета автомобили, наводнени участъци от уличните платна, отстраняване на паднали дървета и опасни предмети от електро-преносната мрежа и пътните платна, както и отводняване на частни домове. Всички сигнали, свързани с евакуация на хора, са отработени. Продължава работата на спасителите за отстраняване на паднали дървета.

 

Сред най-силно засегнатите от градушката са квартали и общини са "Филиповци", "Люлин", "Триадица", "Дървеница", участъци от Цариградско шосе, района около Руски паметник и други.

 

Над 20 сигнала са получени и в Монтана. Те са предимно за наводнени участъци от уличните платна, за необходимост от отстраняване на паднали дървета и опасни предмети, както и за отводняване на частни домове. 7 екипа с 25 служители са се включили в отработването им. 

 

В столицата до момента са станали 155 леки пътни произшествия и 3 тежки, информират от КАТ-Пътна полиция при СДВР. Няма загинали, по първоначални данни трима са пострадали.