Тити Папазов: Долна лъжа е, че са изтеглени 205 милиона и това ще стане ясно

Събитията около казуса КТБ-БНБ през последните дни коментираха в "Събуди се” Галя Прокопиева, изпълнителен директор на "Икономедиа", икономистът Георги Ангелов, Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията и Тити Папазов, бивш треньор на баскетболен отбор "Левски”. 

Още по темата

 

"Видя се, че има една кражба. Въпросът е от къде ще се вземам милиардите, с които ще бъдат обезщетени вложителите. БНБ каза обаче, че ще предложи на политиците българските данъкоплатци да поемат цялата кражба и не дадоха аргументи за това свое предложение”, коментира Прокопиева. 

 

Според нея по-правилното е инвеститорите, които не са си премери риска, стоейки в КТБ, да си поемат и загубите.

 

"Повече са въпросите, отколкото отговорите около случая с КТБ, защото самите одитори казаха, че за по-голямата част от кредитния портфейл не могат да кажат нищо. Тепърва през следващите месеци ще се събира информацията какво е състоянието на кредитите”, коментира Георги Ангелов. 

 

"В България живеят изключително манипулирани хора. Медиите са безпрецедентно подвластни на своите собственици. Това е изключително пъклен сценарий, който започна с арестуването на трима души, обвинени в подготовка за убийство. Те изиграха своята роля. Това беше причина да се влезе в офисите на Цветан Василев”, коментира Тити Папазов. 

 

"Има световна лъжа на века, а именно, че 205 милиона лева са изтеглени от банката. Как е възможно това да се тиражира? Това е долна лъжа и ще излезе истината, но се манипулира обществото”, заяви Папазов.

 

"БНБ се опита да каже нещо, което максимално да замаже картината. Имам чувството, че беше премислено как да не се каже нищо по същество. По принцип има информация, но въпросът е каква е. Очевидно, че одиторите също избягват да си слагат подписите, защото ситуацията е много неясно”, на мнение е Тихомир Безлов. 

 

"Според мен голямата тема е какво ще се случва оттук-нататък. Очевидно институцията, на която би трябвало да имаме доверие, няма причина повече да й вярваме. Същевременно сме в една голяма политическа криза и има много възможни сценарии”, допълни Безлов.