Останалата в банката сума от 48 хил. лева е символична, смята ген. Атанасов

„Както стана ясно, проблемът с Корпоративна търговска банка не са внасяните, а изнасяните пари”, коментира в „Събуди се” ген. Атанас Атанасов, след като се оказа, че ДСБ има пари в банката. „Това е една дъвка, която отново цели да отклони общественото внимание”, заяви бившият директор на Национална служба „Сигурност”, като отбеляза, че става въпрос само за 48 хил. лева.

Още по темата

 

Думите на Атанасов идват след изказване на Меглена Кунева през седмицата, че „не е хубаво да говориш, че се вегетарианец, пък да ядеш месо”, може би намек за моралния въпрос дали е добре да говориш за „корпорацията и империята”, а да държиш там пари и да взимаш лихва за тях.

 

„Истината е, че още миналата година, при формирането на новото ръководство и началото на протестите, имаше решение да бъдат изчерпани тези пари, които имаме на сметка в банката”, каза Атанасов, но не пожела да обясни в подробности, защо не са изразходвани докрай. Припомни обаче, че лидерът на демократите призна и се извини за сметката.

 

Според ген. Атанасов историята с КТБ не е приключила, но разпадът на политическото статукво възпрепятства плана „ДПС, Сараите и Доган да се отърват от своята банка, да припишат върху нейното управление всички проблеми, заради които бяха протестите”.  

 

„Хитреците, които използваха през годините тази банка, банката на властта, решиха, че най-лесно могат да се отърват, като я хвърлят на кучетата”, смята представителят на Демократи за силна България.  

 

„Желанието на управляващите да приемат специален закон за КТБ явно няма да бъде реализирано. Най-важният момент в този законопроект е, че се предвиждаше министърът на финансите в това отиващо си правителство да назначи синдиците. А те са тези, които впоследствие ще събират вземанията и би могло да се договарят за процент, който длъжниците да внесат и дългът да се счита за погасен, коментира още Атанас Атанасов.

 

Целия разговор с ген. Атанасов можете да проследите във видеото.