В партията имало процеси, които говорят за намерения, различни от обещанията

Заместник-председателят на "България без цензура" Ангел Славчев напуска партията на Николай Бареков, стана ясно от неговото открито писмо до медиите. Славчев сваля доверието си от председателя на партията и отправя серия обвинения по негов адрес, включително, че е марионетка на депутата от ДПС Делян Пеевски. Ангел Славчев заявява още, че е получавал открити заплахи за себе си и семейството си.

Още по темата

 

„Вече близо година "България без цензура" е част от политическата действителност в България. Нейният лидер Николай Бареков бе избран за евродепутат на изборите на 25 май. В много свои изяви той говори за просперитета и бъдещето на страната, обещава бомбастични неща, представя се за следващия министър-председател, раздава министерски постове, разпределя пари, "оправя" здравеопазването, заплашва корупцията с операция "чисти ръце", размахва пръст на политици, че ще ги вкара в затвора и пр. В същото време в партия ББЦ текат процеси, които говорят за съвсем други намерения, които нямат нищо общо с красивите обещания, пише Славчев.

 

По думите му „най-странното и позорното е, че Николай Бареков не е истинският лидер на ББЦ. Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС - Делян Пеевски”.

 

„С това писмо ви уведомявам, че свалям политическото си и морално доверие от председателя на партията - г-н Николай Бареков. С този акт си подавам и оставката като заместник-председател и член на ПП "България без цензура",” информира Ангел Славчев. „Дълго време вярвах в думите и обещанията на Николай Бареков. Надявах се, че всички заедно ще успеем да възродим държавата, че ще сложим край на политическата мафия. Очаквах, че ще дадем ново начало за нашата родина и шанс за реализация на всички българи и най-вече на младите. Горях от желание и не жалих сили в името на общото благо: обикалях страната, срещах се с хора, поемах ангажимента да бъдем новите стожери на българския дух и веднъж завинаги да изтръгнем властта от ръцете на статуквото, доминирано от партиите във властта и най-много от ДПС”.

 

„‘България без цензура’ се създаде с идеята да НЕ бъде лидерска партия, а бе превърната в диктаторска!”, казва още журналистът, който твърди, че всяко решение там се взима еднолично. По думите му обаче той бил най-поразен от това, че „всъщност Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският се казва Делян Пеевски”!

 

„Заявявам това съвсем отговорно. Дълго време се съмнявах и смятах, че се заблуждавам, но фактите са по-силни. Съдете сами. Секретарят на партията, на когото Бареков е делигирал огромна власт, както и неговата асистентка са хора, трайно свързани със семейство Пеевски”.

 

„Стефан Кенов бе лично назначен от Бареков за главен секретар”, пише Славчев и отбелязва, че Кенов е син на д-р Георги Стефанов Кенов, втори мандат кмет от ДПС на община Сунгурларе и е бил „близък приятел и съратник на депутата от ДПС Пеевски, когато двамата са се подвизавали в младежката организация на НДСВ”. Зам.-председателят на ББЦ казал в разговор с Бареков, че в партийните структурите влизат все повече хора от обкръжението на ДПС. Лидерът обаче защитил Кенов и отговорил, че „Партията ще бъде като ДПС - председателят си има главен секретар“, твърди Славчев, който след този разговор разбрал, че съмненията му за водещата роля на Пеевски в ББЦ са факт.

 

Аз направих своя избор да се разделя с Николай Бареков и ББЦ, защото нямам намерение с хилядите съмишленици на сдружение  "Граждански контрол" да легитимираме фалшивия образ на този “голям“ борец срещу неправдите и политическата мафия. Честта и достойнството са по-ценни от всички задкулисни пазарлъци. Аз и моите колеги отказваме да бъдем маши на ДПС и нейните кукловоди”, заявява Ангел Славчев, който призовава за допитване до членовете на сдружението, дали искат да останат част от „политически субект, обслужващ чужди интереси”. В писмото си бившият телевизионен водещ твърди също, че е получавал заплахи.

 

От ББЦ обвиниха Славчев, че изпълнява поръчки на ГЕРБ и ДПС. Повече от позицията на партията по оттеглянето му можете да научите тук.