Твърденията за влияние на Пеевски са нелепи, заявяват от партията на Бареков

България без цензура разпространи позиция по решението на заместник-председателя на партията Ангел Славчев да напусне. Според партията на Николай Бареков Славчев вече не членува нито в органите на ББЦ, нито в нейното ръководство. Членството му през последните месеци било формално.

 

От ББЦ обясняват, че Славчев е направил опит да дублира функциите на главния секретар на ББЦ и да изгражда структури от свое име. „След като не получи подкрепа за действията си, Славчев взе решение да се оттегли сам, а днес формално ще бъде изключен от Изпълнителния съвет на ББЦ и като член на партията”, се казва в позицията.

 

В открито писмо бившият зам.-председател обяви, че напуска "България без цензура" и отправи ред обвинения към партийното ръководство и персонално към лидера Николай Бареков, когото нарича „марионетка на Делян Пеевски”. От ББЦ определят твърденията му за влияние на депутата от ДПС като нелепи и манипулативни.

 

„В разговорите с него винаги му е изяснявано, че "България без цензура" никога няма да бъде част от никакви корпоративни, задкулисни схеми и битки, защото е партия от нов тип, която иска цялостно обновление на политическата система. Нито един член на ББЦ, без изключение, не е вземал позиция в конфликта Пеевски - Василев, както и във всички гнусни атаки, които се изсипаха върху нас. Позицията на нашите членове е, че политическата класа е прогнила и този конфликт се е формирал с активното участие на трите партии ГЕРБ, ДПС и БСП”, подчертават от ББЦ и отбелязват:

 

„Бълнуването за Пеевски е жалък опит на Славчев да изпълни политически и корпоративни поръчки на ГЕРБ и ДПС, като нанесе удар по партията, която единствена представя истината и фактите в обществото за престъпленията на българските политици”.

 

В позицията се съдържа и личен въпрос на Николай Бареков към доскорошния му съратник: „Сметките показват, че до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 хил. лева. Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България без цензура"?

 

Подробности от откритото писмо на Ангел Славчев ще научите тук.