Николай Бареков ще го съди

Бившият заместник-председател на „България без цензура” Ангел Славчев е изключен от партията. Това обяви на пресконференция в Бургас лидерът на ББЦ Николай Бареков, съобщи "Фокус".

Още по темата

 

По-рано Славчев обяви в открито писмо до медиите, че напуска партията. В него той отправи ред обвинения към ръководството й, като заяви, че Бареков е формалният партиен лидер, а Делян Пеевски – истинският. В същото време по думите му в партийните структурите влизали все повече хора от обкръжението на ДПС.

 

В реакция на писмото му от ББЦ обвиниха Славчев, че изпълнява политически и корпоративни поръчки на ГЕРБ и ДПС и отрекоха твърденията му за влиянието на депутата от Движението за права и свободи.

 

За изключването на Ангел Славчев се разбра след заседание на Изпълнителния съвет на партията. Николай Бареков каза, че такова решение ще бъде взето и от Контролния съвет на ББЦ. По думите му след изборите Славчев бил в „дълбока нелегалност”, а неговото членство в партията било „абсолютно формално”.

 

Лидерът на "България без цензура" заяви, че си „посипва главата с пепел”, защото самият той довел Славчев в партията: „Хванах го за ръката от улицата. Вкарах го в политиката. Дадох му път в живота. Грижех се за него като дете, въпреки че цялата партия беше против това”.

 

Според Бареков писмото на бившия му съратник било пълно с клевети, лъжи, манипулации и внушения. Заради тях той ще съди Славчев.

 

За съд заговори и Стефан Кенов, главният секретар на партията, обвинен от бившия зам.-председател за връзки с ДПС и Пеевски. Тези твърдения не отговаряли на истината.