Ядосах се от опита лидерът на БСП да не бъде посочен, заяви още тя

„Не е тайна за никого, че БСП е в криза, че трябва да скъсаме със статуквото и трябва да търсим ефективна промяна”, заяви в предаването „Здравей, България” Мая Манолова, която е кандидат за лидерския пост на социалистите.

 

По думите ѝ БСП няма време, тъй като изборите са много скоро. 

 

След 27 юли всеки кандидат за лидер трябва да има много ясен и конкретен план какво ще прави буквално всеки ден”, заяви Манолова.

 

Тя направи и уточнение защо влиза в битката за председателския пост. 

 

„Ядосах се от опита лидерът на БСП да не бъде демократично избран, а буквално да бъде назначен, да бъде посочен”, заяви Манолова.

 

И обеща, че ако ѝ бъде гласувано доверието на 27 юли, ще даде на местните структури правото да излъчат своите водачи на листи за предстоящия вот. 

 

„Досега в БСП решенията се спускаха или съобщаваха по медиите. Те понякога бяха необясними. Например решението за задължителното гласуване”, коментира Манолова.

 

„В цялата си 120-годишна история БСП не е имала жена председател, но пък и никога не е била в такава ситуация, в такава криза, в толкова трудно положение”, коментира още зам.-председателят на НС. Според нея жените са по-справедливи и много по-ефективни в условията на криза.

 

„Жените в БСП показахме, че сме бойци, че можем да водим битки, че можем да защитаваме каузи”, допълни Манолова

 

Тя призна, че досега решенията в БСП за това кой на какво място да е в листите за избори са взимани от централата, в това число и нейната кандидатура е била одобрена от лидера на партията. Тя обеща ако стане председател на БСП, да даде тези права на партийните структури по места.

 

Повече гледайте във видеото!