Поставя си за цел да върне на членовете на Столетницата вярата в морала

Подалият оставка депутат от "Коалиция за България" Георги Кадиев ще участва в надпреварата за председателския пост в Българската социалистическа партия, потвърди пред БТА самият той. По-рано днес вътрешният опозиционер обяви в социалните мрежи, че приема номинациите за лидер и ще се състезава на конгреса на 27 юли. Той е номиниран от район "Витоша" в София и от общини в областите Плевен и Бургас.

Още по темата

 

Кадиев коментира, че очаква честно състезание за лидерския пост. Според него дори да има опити за манипулация те няма да успеят. По думите му вероятността от балотаж е много голяма заради участието на много кандидати и очакваното разпиляване на вота.

 

Бившият народен представител си поставя за цел връщане на вярата на членовете на БСП в морала: „Първото, от което трябва да започнем, е покаянието за грешките, които допуснахме - за това, че излъгахме стотици хиляди хора, когато издигнахме Делян Пеевски за председател на ДАНС, да се извиним и на тези, които гласуваха за нас заради референдума за АЕЦ „Белене”, защото нищо не направихме”, коментира той.

 

След покаянието следва промяната, добави Георги Кадиев. „Трябва да върнем колективизма, защото редица органи на БСП бяха обезсмислени през годините, като се започне от Изпълнителното бюро и Националния съвет, които служеха да подпечатват решения на един тесен кръг около председателя”. Пример даде с предложенията за Делян Пеевски и за Министерския съвет, в чийто състав имало много десни кадри.

 

Конкуренция на Кадиев за лидерския пост в Столетницата са Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Красимир Янков, които също обявиха, че приемат номинациите на партийните структури и ще участват в надпреварата на конгреса.