Нови разкрития за измами в града очаквайте в "Разследване" на 27-ми юли от 19.30 ч.

След разследването на журналиста Васил Иванов ДАНС погна кмета на Видин за далавери
 
Афери на кмета, завишени цени на храните за детските градини, общината купува на едро два пъти по-скъпо, отколкото струват продуктите на дребно или иначе казано - обратна пазарна икономика във Видин, но само когато купувач е общината – това установи разследващият журналист на Нова ТВ.
 
„Оказа се, че е имало доста преписки в местната прокуратура, сигнали от граждани и компетентни лица за действията на кмета и тези цени. Доколкото знам, от ДАНС работят сериозно по случая, но след като прокуратурата в София разпореди да се задвижат нещата. Защо толкова време са се мотали там – това е въпрос на проверка на главния прокурор”, обясни Васил Иванов за „Здравей, България”.
 
По негови думи след показването на разкритията в предаването „Разследване”, кметът на Видин дал пресконференция за местни журналисти.
 
„Той съобщи, че тези цени, които ние показваме, не са верни и че те работят по нормални. Но тези „нормални” цени са от няколко месеца, когато общински съветници и ние започнахме да се ровим в цените на продуктите”, обясни Васил Иванов.
 
Разкритията на „Разследване” във Видин обаче не спират дотук.
 
Лидерът на социалистите във Видин Пламен Трифонов, си има грамадни заведения на името на 80-годишната си майка с неплатен наем за тях.   
 
„Потърсихме го и на всички въпроси, които му зададохме, бяха пренасочвани към негова сътрудничка, която трябваше да ги запише. Накрая попита: „Това ли бяха въпросите? Благодаря ви”. Отговори така и не получихме, обясни Васил Иванов.
 
Цялото предаване „Разследване” за схемите и измамите във Видин гледайте в неделя, 27-ми юли, от 19.30 ч.