Кой се крие зад сцената на българската политика - разкрива той

„За първи път задкулисието загуби битката с гражданското общество и пирамидата на властта, която изградиха след последните избори със сценариите от Костинброд, с първия закон, обединил ДАНС и ГДБОП и по този начин да внедрят офицери от Държавна сигурност на ключова позиция като премиер на правителство. За първи път задкулисието чрез службите, влязоха и поеха властта. ДС за първи път от 25 години загуби битката с гражданското общество и това правителство вече е история”.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.


„Територията на България за първи път привлича вниманието на западните сили като важна логистика – нещо, което не се е случвало за последните 25 години и затова тук се внедриха различни групировки, финансово-олигархични кръгове на прехода, които създадоха „най-лошата” демокрация. Тя доведе държавата и хората дотам да нямат доверие в държавността и политиците”, категоричен бе Осман Октай.


 

Осман Октай с прогноза за това как ще изглежда следващото Народно събраниеОсман Октай направи и прогноза за това как ще изглежда следващото Народно събрание. Според първия вариант, който разглежда, ГЕРБ ще има 145 мандата, ДПС 35 мандата, БСП – 30, Реформаторският блок и АБВ - по 15 мандата.


Според втория вариант, начертан от политика, ГЕРБ ще получи 125 мандата, следван от ДПС с 40 мандата, БСП – с 35, а Реформаторският блок и АБВ отново с равни мандати – по 20.

 

Повече по темата гледайте във видеото.