Българските спортисти записаха добри резултати в първия ден на Европейското първенство в Швейцария

Ивет ЛаловаОтлично представяне в първия ден на Европейското първенство в Цюрих записаха българските лекоатлети. Ивет Лалова започна защитата на титлата си на 100 метра печелейки безпроблемно своята серия с време - 11 секунди и 17 стотни.

 

Инна ЕфтимоваЗа полуфиналите на 100 метра се класира също Инна Ефтимова, която записа резултат от 11.42. В 20:34 днес Георги Иванов ще участва във финала на тласкането на гюле, като тази сутрин той покри квалификационна норма още с първия си опит – 20 метра и 18 сантиметра.

 

Митко ЦеновУспешно начало отбеляза и Митко Ценов, който завърши втори в първия полуфинал на 3000 метра с препятствия с време от 8:35.45. На троен скок единствено Румен Димитров прескочи квалификацията с 16.62 метра, докато Златозар Атанасов и Георги Цонов отпаднаха. Тази вечер участието си на шампионата започва и Денис Димитров на 100 метра, като информация за неговото представяне и това на Георги Иванов в сектора за гюле очаквайте в следващите ни емисии.

 

Георги ИвановВижте какво казаха за успеха си Ивет Лалова, Инна Ефтимова, Митко Ценов и Георги Иванов във видеоматериалите.