Причината - 40-годишната спортна зала, където тренират, ще затвори за мащабен ремонт

Трикратният волейболен шампион на страната Марек напуска Дупница. Новият дом на волейболистите ще бъде Сливница.


Домът на дупнишката мадона Сашка Васева и на скандалните братя Галеви ще загуби една от своите забележителности. За хората в спортната столица на югозапада загубата е тежка, но неизбежна. Казва го Сашо Паргов - футболист ветеран с над 160 гола за Марек. Редовен зрител на волейболните срещи.


В старата спортна зала се играе една от последните тренировки на младите волейболни надежди. 40-годишното съоръжение ще затвори за мащабен ремонт, за да възкръсне като модерна зала с 1500 места.


Ако всичко върви по план, обновената зала в Дупница ще отвори врати след 1 година. Докато това се случи, българската волейболна гордост ще играе тук. 80 километра по на Север. В Сливница, в този нов комплекс с 1200 места.


В „Арена Сливница” все още мирише на прясна боя. Момчетата на Марек първи ще опипат новото игрище, ще пробват сауната и ще обтегнат мускули във фитнес залата.


Класата на шампионите ще наблюдават сливнинчани, софиянци и дори дупничани. Тъй като за истинския фен на Марек разстоянието от Дупница до Сливница не би трябвало да е пречка. От Сливница до Дупница са 2 пръста разстояние на картата.


Повече по темата гледайте във видеото.