Отварянето на офертите ще стане на 26 август

Централната избирателна комисия обяви конкурс за определяне на изпълнител, на когото да бъде възложена компютърната обработка на данните в РИК и ЦИК от гласуването и издаването на бюлетин на ЦИК с технически носител за резултатите от изборите, включително от машинното гласуване.


Фирмата, която ще трябва да извърши компютърна обработка в РИК и ЦИК на резултатите от гласуването, ще отговаря и за излъчване на заседанията на РИК в реално време на интернет страницата на съответната комисия, за извършване на проверки на списъци на кандидатски листи и застъпници, за поддържане на интернет страниците на РИК в активния изборен период и за издаване на бюлетин на ЦИК.


От ЦИК искат фирма, която предлага технология за компютърната обработка, която изключва възможности за внасяне на нерегламентирани промени в данните от гласуването по време на обработката им.


До 16 септември 2014 г. изпълнителят трябва да представи доклад за извършената подготовка и организация на компютърната обработка.


Предложената цена от кандидатите не може да бъде по-висока от 2 700 000 лв. с ДДС, определена за предмета на конкурса по план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите. Освен това те трябва да предоставят банкова гаранция за участие в конкурса в размер на 10 000 лева.

 

Кандидатите ще могат да се запознаят със заданието и условията, на които трябва да отговарят от 19 до 21 август, а офертите за участие в конкурса ще се подават всеки работен ден от 22 до 26 август. Самото отваряне на офертите ще се осъществи на 26 август.