Волен Сидеров заяви, че внася 9999 подписа в подкрепа на партията

„Атака” се регистрира в ЦИК за предсрочните парламентарни избори. Лидерът на партията Волен Сидеров заяви, че е внесъл 9999 подписа. 

 

Точната подредба на листите и водачите им все още не е ясна, но не се очакват изненади.

 

Пред журналисти Сидеров изрази увереност, че „Атака" ще присъства и в следващия парламент, независимо от прогнозите на социологическите агенции. Той заяви, че много пъти са отписвали „Атака” от списъка на политическите сили, които ще бъдат фактор в политиката и „винаги са грешили". 

 

За мен е важно да имаме отбор от хора, които са готови на битка, отколкото хора, които носят някакви титли или са измислени авторитети. „Атака" винаги е била образец за отборна, принципна игра", заяви Сидеров.

 

Пред журналисти той обяви, че днес ще внесе сигнал в прокуратурата срещу премиера Георги Близнашки. 

 

Има достатъчно основания да се смята, че той е извършил нарушения”, заяви Сидеров.

 

Сигналът е свързан с подправяне на документи, свързани с подписката за референдума за промяна на изборните правила. Става дума за декларацията на проф. Близнашки за участието му в дружества, неправителствени организации. 

 

„Той там първо е представил една коригирана с бяло декларация, след това друга”, каза Сидеров и добави, че това за него и юристите, с които се е консултирал е поправка на документ и би трябвало Близнашки да бъде проверяван и разследван за това. Прокуратурата е на ход, допълни лидерът на „Атака”.