Той само ще сигнализира къде има съмнения за купуване на гласове

Изборен борд ще следи за нередности при предсрочните избори. Това е едно от решенията на Първото национално съвещание на МВР под ръководството на Йордан Бакалов. 

 

Вече е разбита група за принуда и рекет, подозира се, че става дума и за купуване на гласове

 

На съвещанието заместник-главният прокурор Борислав Сарафов разясни и развитието по сигнала на "Протестна мрежа" срещу Делян Пеевски. Проверката все още не е приключила. 

 

„Има данъчно-ревизионни актове, с които са преизчислени данъчни задължения. Мисля, че има платени над 300 000 евро данъчни задължения. Така че най-малкото сигналът и действията на прокуратурата доведоха до плащане на данъци в държавната хазна”, заяви Борислав Сарафов.

 

Относно изборите вътрешният министър Йордан Бакалов обясни, че към МВР ще бъде създаден обществен съвет. 

 

„Той няма да се меси в оперативната работа на МВР. Ще има единствено спомагателни функции от гледна точка на анализа къде евентуално има купуване на гласове”, заяви министър Бакалов. 

 

„Добрата новина е, че е разбита вече първата група за купуване на гласове. Имаме изключително сериозни намерения”, заяви премиерът проф. Близнашки.

 

Относно оградата по границата главният секретар на МВР обясни, че тя ще бъде продължена, защото командироването на полицаи струва твърде скъпо на държавата.

 

„2 млн. лева на месец струва командироването на наши служители. Това значи, че за 12 месеца харчим 24 милиона. Така лишаваме българските граждани от сигурност, полицейско присъствие, от по-ефективна борба с контрабандата”, заяви Борислав Сарафов. 

 

На националното съвещание на МВР са били обсъждани и действията на полиция, пожарна и Гражданска защита при наводненията у нас.