Няма да се кандидатирам за лидер на „Реформаторския блок”, допълни тя

„Не съм имала срещи с лидери извън „Реформаторския блок”. Чувала съм се с г-н Борисов след евроизборите, когато той се обади, за да ме поздрави за спечеленото място в европарламента”, заяви Меглена Кунева в предаването „Здравей, България”.

 

Кунева отговори на обвиненията на Радан Кънев, че лидери в „Реформаторския блок” тайно се срещат с Борисов.

 

„При мен нещата са ясно и мога да гарантирам, че никой не влияе върху решенията на изпълнителния съвет на „Реформаторския блок””, заяви Кунева. 

 

За взаимоотношенията с останалите лидери в РБ, Кунева заяви, че те са съвсем работни, дори приятелски.

 

Запитана за евентуална бъдеща коалиция с ГЕРБ, Кунева заяви, че такива обещания не се правят преди изборите.

 

„Първо избирателят ще каже дали ни дава шанс да управляваме и с колко процента. Предварителни намерения няма. Докато не минат изборите, ние нямаме мандат да кажем, че ще управляваме”, коментира Кунева. 

 

„Социологическите проучвания сочат, че г-н Борисов вероятно ще бъде победител. А мандатът ще отиде при първия. Оттам нататък трябва да се види има ли той мнозинство, защото г-н Борисов заяви, че няма да управлява без мнозинство”, коментира още Меглена Кунева. 

 

Според нея обаче това решение на Борисов не би било правилно. 

 

„Той може и да покани някой за коалиция. Но трябва да видим дали ще имаме мандат и дали ще бъдем поканени”, добави лидерът на „България на гражданите”. 

 

„Реформаторският блок” ще може да решава, ако има народното доверие и е поканен от мандатоносителя. 

 

„Ако се стигне дотам, поех ангажимента пред „България на гражданите” да направя вътрешно допитване за коалиция”, заяви Кунева.

 

„България на гражданите” ще излъчат кандидат за лидер на „Реформторския блок”, но това няма да е тя.