Изсипалият се вчера следобед проливен дъжд потопи къщи и дворове

Разградското село Каменово остана под вода. Изсипалият се вчера следобед проливен дъжд потопи къщи и дворове. Най-сериозни са пораженията в домовете на хората в ниската част на селището. С вода и тиня са пълни летни кухни, приземни етажи и мазета.

 

Наводнението погълна покъщнината, унищожи реколтата в дворовете, погуби и много домашни животни. Бедствието започна с порой, какъвто не помнят даже и най-възрастните. 

 

Стихията е ударила най-тежко живеещите на малка улица, която по ирония на съдбата носи оптимистичното име „Надежда”, но пък е на най-ниското място в селото. Заради наводнението пътят Разград-Кубрат вчера остана затворен за близо час.  В Каменово коментираха, че проблемите идват от канала, който пресича селото.

 

В Каменово се оплакват, че въпреки многобройните сигнали, досега нито местното кметство, нито община Кубрат са предприели мерки за почистването на опасното съоръжение. Хората се надяват все пак гласът им да бъде чут и проблемът решен, преди да се е случила по-голяма трагедия. 

 

Коритото на преминаващата през селото река е било почистено преди цели 4 години, обясни за Новините на Нова кметът Валя Пенева. В момента местната власт не разполага с пари за ново почистване.