Остава и бедственото положение в община Приморско. Ропотамо прелива

Ден на траур е обявен в Бургас в понеделник, 8 септември след поредния воден ад, връхлетял България. Водната стихия в района на морския град взе най-малко три жертви. Потопът отне живота на две жени на главния път Созопол-Бургас, който остава наводнен.

Още по темата

 

По последна информация спасителни екипи са открили тялото на трета жертва на наводненията – мъж на 27 години, обитавал каравана край село Ново Паничарево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Над 500 са постъпилите сигнали в оперативния център на пожарната служба в Бургас за спасителни и отводнителни операции.

 

Приключи изтеглянето на шест автомобила, паднали в дерето край пътя, съобщи БГНЕС. Близо 50 рибарски лодки са потопени в селището Ченгене скеле. 75 рибарски хижи са наводнени.

 

Остава и бедственото положение в община Приморско. Река Ропотамо продължава да прелива.

 

Близо 176 литра на кв. метър са падналите валежи в Бургас за по-малко от денонощие, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Поройния дъжд посочиха като причина за бедствието и хората в региона.

 

Осем часа продължи операцията по издирването на изчезнали хора. В потънал във водата автомобил бе намерено тялото на 69-годшна жена. Малко по-късно на спортна площадка край хижа "Странджа" полицаи откриха тялото на 23-годишна жена.