С 13% е нараснал пътникопотокът по международни редовни линии

С 40 300 повече са обслужените пътници на летище София през август тази година, като техният брой за периода е 378 782, което е увеличение с 12% спрямо миналата година, съобщиха от летището. 

 

С 13% е нараснал пътникопотокът по международни редовни линии, чийто дял в общия летищен трафик е 92 на сто. Някои от водещите за Летище София авиокомпании отчитат ръст на годишна основа между 24 и 34%, което е знак за увеличаващото се търсене на българския авиационен пазар.

 

Отчита се спад със 7% при пътувалите с туристически чартърни полети и с 3 на сто в броя на обслужените пътници по вътрешни линии.

 

Общо 3 892 са излетелите и кацнали самолети на столичното летище през август тази година, което е с 232 повече спрямо 2013 година. Броят на полетите по международни редовни линии се е увеличил с 6%, а окуражаващ ръст от 8% е регистриран в сектор бизнес авиация. 

 

По-малък в сравнение с предходния август е броят на полетите по вътрешни линии, както и в сектора на товарните превози.

 

През изминалия месец на Летище София са обработени 1 238 т товари и поща, с което е регистриран ръст от 0,1% в сравнение с карго обемите от август 2013 година.