В него е Марио – момчето, което спаси живота на двама души, този път сам има нужда от помощ

Марио – момчето, което спаси живота на двама души,  този път сам има нужда от  помощ. 

 

От няколко месеца Марио е напуснал дома за изоставени деца. Живее в преходно жилище в Белоградчик, което е за момичета и момчета от 13 до 18 години.

 

Тук има ред, има по-хубав режим и се разбирам с децата. По-малко сме и се разбираме по-добре. В дома всичко ти е наготово, а тук се учиш и като излезеш да знаеш, как да се оправяш”, разказва Марио. 


 
В жилището той е заедно със своя по-малък брат Йоан и още шест момичетата и момчета, които няма къде да живеят. Всички са като едно семейство. Заедно учат, чистят, перат и помагат в готвенето.


 
Досега в новият дом на Марио, с помощта на проекти и американското посолство е направен ремонт и са закупени мебели за част от стаите, в други обаче няма нищо. А в тях могат да живеят още четири деца като Марио.

 

 „Искаме да оборудваме салона, за да спортуват децата. Имаме нужда от обзавеждане на две стаи - легла, бюра, столчета за децата, и в салона - тенис маса, някой уред за фитнес, за да могат да се занимават зимата в студа”, заявява Николай Николов, директор на „Преходно жилище” – Белоградчик. 

 

Преходното жилище вече се гордее и с първия си приет студент. Това е най-големият брат на Марио. Любомир ще следва в Националната спортна академия.


 
Повече гледайте във видеото!

 

Ако искате да помогнете:

IBAN:BG45IABG74963100270100 
BIC: IABGBGSF