Екип на Нова ТВ откри къде вероятно е банкерът

Властите в Белград все още не разкриват къде е Цветан Василев. В същото време хипотезите за местоположението на скандалния банкер, които летят в публичното пространство, са много.

 

Според една от тях Цветан Василев е в Парачин, където притежава фабриката за производство на стъкло. Именно по повод тази българска инвестиция в момента цяла Сърбия е настръхнала какво ще се случи с тези около 500 души, които работят там.

 

Другата основна хипотеза, която е по-вероятна, е че Цветан Василев е в белградски луксозен хотел. Екипът на Нова ТВ откри хотела, който се намира в стария град.

 

Припомняме ви, че Василев бе освободен от сръбските власти срещу подписка. Банкерът обаче трябва да се явява всеки ден в полицейския участък и да се подписва, за да доказва, че не е напуснал страната. Василев вече е бил разпитван. Съдът в Белград е уведомил официално българските власти за действията си и поискал необходимите документи, за да прецени дали бизнесменът да бъде екстрадиран. Колко време ще отнемат процедурите засега не е ясно.