САС не уважи жалбата на банкера срещу искането на прокуратурата той да бъде задържан

Съдът в София реши, че прибере ли се, Цветан Василев ще отиде директно в следствения арест. И апелативните съдии отхвърлиха настояването на банкера мярката за задържане да бъде отменена. Причината - за да се отмени наложена мярка, тя най-малкото трябва да е влязла в сила, а на територията на страната Василев не е бил арестуван.
 
Според защитника на банкера адвокат Константин Сименов това решение на съда ще повлияе на следващите стъпки на Цветан Василев и защитниците му в Белград.
 
 
Днес адвокатите на банкера Константин Симеонов и Лазар Караделиев поискаха от Софийския апелативен съд да отмени решението на първата инстанция и да върне жалбата срещу искането за задържане за ново разглеждане по същество от градския съд. Това искане не бе уважено от съдията по делото в Софийския апелативен съд Красимира Медарова, която е бивш председател на Централната избирателна комисия и неуспешен министър по организацията на изборите в служебния кабинет на Георги Близнашки.
 
Така мярката за процесуална принуда и задържане от 72 часа остава в сила и Цветан Василев следва да бъде задържан от българските власти, стига да се озове в България.
 

Защитникът на Василев заяви, че не се е срещал с него, но такава предстои през следващите дни.

 

Междувременно министър-председателят Георги Близнашки заяви, че според него Цветан Василев трябва да се върне в България и да поеме своята отговорност.

 

Къде се намира Цветан Василев и какви са заплахите срещу него – разберете от видеото.