Главният прокурор е категоричен, че истината за КТБ няма да остане скрита

Още по темата

Молбата за екстрадиция на Цветан Василев трябва вече да е предявена пред сръбските власти. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Дали банкерът ще бъде върнат в България обаче, зависи от сръбския съд.

 

От магистратите в Белград зависи кога ще бъде образувано дело за екстрадиция и колко ще се проточи то. У нас срещу Цветан Василев остава обвинението за съучастие в длъжностно присвояване на близо 206 милиона лева.

 

Главният прокурор е категоричен, че истината за КТБ няма да остане скрита, но всички факти около кризата в банката щели да станат известни в съда.

 

„Това не е нормално банкиране! Това е отглеждано банкиране. Това е банкиране, което е използвано за финансиране на цели, част от които или огромната част от които нямат нищо общо с нормалната банкова практика и граничат с политическата практика. Е, при това положение какво ще кажем ние на вложителите? Държавата отгледа тази банка. Държавата влага за един изключително продължителен период от време средствата на държавните предприятия в тази банка. Подуправителят, който е ръководител на банков надзор, отгледа и създаде прекрасни условия, за да цъфтят тези банкови практики”, заяви обвинител номер едно.