Календерска: Амортизирани политици си присвояват патриотизма

Напрежението между Патриотичния фронт и „България без цензура” нараства. Мария Календерска от ББЦ поиска право на отговор във връзка с участието на Валери Симеонов от НФСБ, който ги упрекна в намерението им да блокират турската граница на 1 октомври.

 

"ЦИК не действа като надпартиен орган, какъвто трябва да бъде, и не защитава по равен начин моите права и тези на хората от ДПС. Контролът е изцяло занижен и затова блокираме границата. Трябва да се даде ясен знак на ДПС, че повече не може да си развяват коня”, заяви в "Здравей, България” Календерска. 

 

"По-добре няколко дни неудобство, отколкото 4 години робство”, допълни тя заради упреците, че ще създадат неудобства на пътуващите. 

 

"По този начин ще спрем чувството на безнаказаност, което присъства в тази партия вече дълги години. Що се отнася до патриотите, които казват, че няма смисъл от блокирането на границата, искам да им напомня, че им предложихме да участват в нашата коалиция "анти ДПС" и те се отказаха, което на практика ги лиши от възможността да работим заедно за нашия общ интерес срещу този на ДПС”, каза още Мария Календерска.

 

"Патриотизмът не може да бъде присвояван от няколко застаряващи и амортизирани партии, които няколко пъти не са успели да влязат в парламента. Това означава, че едни гласове на много българи ще бъдат разпилени и ще отидат в кошчето”, на мнение е Календерска.