"Ние сме единствената партия, която написа програма за предстоящите избори", уточни той

"Пълна победа на изборите няма да бъде постигната от нито една партия. Именно затова трябва да се намери консенсус. Нашето основно искане към всеки един кандидат за коалиционен партньор на нашата партия ще бъде да се гарантира безплатното здравеопазване за децата и нивото на образованието”, заяви в "Здравей, България” лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. 

 

"Ние сме единствената партия, която написа програма за предстоящите избори. ГЕРБ също написаха, но не я публикуваха. БСП и прехваленият Реформаторски блок обаче нямат програми”, поясни той. 

Още по темата

 

Относно обещанието за 1 милион нови работни места Бареков коментира, че трудовият пазар е изключително динамичен за един тип хора – тези в активна възраст.

 

"Изключително пасивен е обаче за младите хора и за възрастните, които са на края на трудовия си път. Обявените от нас работни места не са само за хората, които живеят в България. 2,5 милиона българи не живеят у нас, нали идеята е да ги върнем. Как да стане това без работни места”, обоснова се лидерът на ББЦ.

 

"Създали сме комплекс от мерки, чрез които да дадем стратегическа насока на бизнеса той да създаде тези работни места. Това става чрез административни и данъчни облекчения. Държавата е в тежък финансов колапс. Българската политическа класа трябва да си даде сметка, че ако не преодолее своите различия и не заработи в една посока, а именно да освободи бизнеса и да му даде възможност да диша, това няма как да се случи”, на мнение е Николай Бареков.

 

На въпрос колко средства влага Христо Ковачки в кампанията на ББЦ, той заяви, че влага субсидията на партия „Лидер”. 

 

"В тази партия има сериозно присъствие на българския бизнес и смятам, че когато един политик не иска да бъде двуличник, той трябва да застане и да подкрепи бизнеса. Не ме е срам от това”, аргументира се Бареков.

 

"Единствените, които не купуват гласове, сме ние. ГЕРБ и ДПС основно правят това, защото имат структурите, полицията ги пази, прокуратурата не смее да им скача. Те имат и необходимите пари. За да купуваш гласове, трябва да имаш организация, която да се занимава с това”, заяви лидерът на ББЦ.